Solarninovinky.cz

Policie vyšetřuje pokusu o vraždu šéfky ERÚ

title=Pražská policie začala vyšetřovat okolnosti údajného pokusu o vraždu šéfky Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Aleny Vitáskové.

Policejní mluvčí Andrea Zoulová řekla, že se z tohoto důvodu minulý pátek obrátila na pražskou policii ochranná služba.

Podle televize Nova neznámí pachatelé poškodili výtah pro auta v pražském domě, kde Vitásková bydlí. Policie už půl roku šéfku ERÚ hlídá kvůli častým výhrůžkám.

Pražská policie obdržela poznatek z Ochranné služby policejního prezidia ČR. V současné době prověřuje veškeré skutečnosti z něj vyplývající bez stanovení konkrétní právní kvalifikace, uvedla Zoulová.

Minulé pondělí někdo v domě údajně poškodil výtah pro auta, takže se mohl zřítit. Na několik hodin v něm uvízl přítel Vitáskové.

Ačkoliv v domě blízko centra Prahy žijí i jiní lidé, Vitásková nepochybuje o tom, že útok byl namířen na ni. Porucha byla hodnocena jako zcela neobvyklá s tím, že se jednalo o úmyslný čin. Z osmi nosičů kabiny bylo sedm zcela demontováno, napsala podle televize Vitásková v hlášení ministru vnitra.

Již v nedávné minulosti Vitásková dostala policejní ochranku kvůli tomu, že se někdo pokusil její auto vytlačit z dálnice. Útokem se na začátku dubna na utajeném jednání zabývala bezpečnostní rada státu. 

Podle sdělení mluvčího ERÚ Jiřího Chvojky n Hydeparku na ČT bylo již několik útoků na Vitáskovou víod března 2013. Proto bezpečnostní služba Policie ČR přijala příslušná opatření na ochranu šéfky ERÚ. 
Vitásková se však rozhodně nenechá zastrašit. Svůj boj nevzdá. Její boj není jen o fotovoltaice o obnovitelných zdrojích, ale jedná se i o teplo a o distribuci elektřiny a plynu, kde si Vitásková svým tvrdým přístupem udělala hodně nepřátel, dodal Chvojka.

Datum: 10.12.2014 | Rubrika: Solarninovinky.cz

Zdroj: Solarninovinky.cz