Solarninovinky.cz

Německý solární gigant Gehrlicher Solar bankrotuje. Jedná se o první oběť cla na dovoz čínských panelů?

Německá společnost Gehrlicher Solar, která patří  k 10 nejlepším mezinárodním fotovoltaickým integrátorům, oznámila minulý týden, že podala prohlášení na insolvenci. Podle sdělení Gehrlicher Solar je příčinou žádostí o insolvenci společnosti zavedení cla na dovoz panelů z Číny do Evropské unie.

title=


Společnost musela zrušit úvěr ve výši 85 milionů euro dohodnutý s konsorciem bank v květnu 2013, jelikož Gehrlicher Solar již není schopen dodržet obchodní plán, na základě kterého měl být úvěr poskytnut.

Společnost se nyní nachází v procesu reorganizace podle německého zákona o úpadku. Antidumpingová cla na dovoz čínských panelů nepomáhají nikomu, ani těm, kteří o ně usilují, jelikož ničí pracovní místa v celém hodnotovém řetězci fotovoltaiky, prohlásil Richard von Hehn, člen představenstva a provozní ředitel Gehrlicher Solar.

Gehrlicher Solar je přední německý podnik zabývající se fotovoltaikou, který patří k 10 nejlepším mezinárodním integrátorům systému. Gehrlicher Solar plánuje, staví, financuje a provozuje solární zařízení až do oblasti multi-megawattů. Kromě toho je společnost Gehrlicher Solar velkoobchodníkem pro solární moduly, měniče a vlastní Společnost zaměstnává více než 250 zaměstnanců po celém světě.

Datum: 18.8.2014 | Rubrika: Solarninovinky.cz

Zdroj: Solarninovinky.cz