Solarninovinky.cz

Nová arbitráž: Neúspěšní solárníci budou žalovat český stát o více než 6 miliard za zmařené investice

Sdružení poškozených investorů do fotovoltaických elektráren (SNIFE) potvrdilo, že  se dohodlo s právními zástupci na konečném společném jednání se zájemci o podání žaloby na český stát v termínu do 20.9.2013. 

title=


Na této schůzce budou předloženy všechny dokumenty, které má SNIFE k dispozici a jenž souvisejí s fotovoltaikou od roku 2009 až do současnosti. Tyto dokumenty budou zahrnovat vyjádření zástupců vlády, příslušných ministerstev a rovněž stanovisko Evropské komise.

Účastníci tohoto jednání budou vázáni pod sankcemi mlčenlivostí. Důvodem je skutečnost, že SNIFE eviduje několik poškozených investorů, kteří celkem představují až 67 MWp nerealizovaného výkonu ve fotovoltaických projektech. Toto dle auditu představuje škodu
6,7 mild.Kč, o které vládní činitelé připravili občany ČR svým neprofesionálním jednáním a nezájmem o nové odvětví obnovitelných zdrojů na úkor svých politických čachrů, dodal zástupce SNIFE Ing. Cibulka.

Promlčecí doba končí 31.12.2013. SNIFE proto musí žalobu podat začátkem prosince 2013. SNIFE chce garantovat svým členům diskrétnost a zároveň hodlá tímto termínem zamezit participování na podkladech sdružení různým spekulantům.

Datum: 14.8.2014 | Rubrika: Solarninovinky.cz

Zdroj: Solarninovinky.cz