Solarninovinky.cz

Ekonomické fórum v Davosu vsadilo na technologii SolarEdge

Letošní Světové ekonomické fórum (WEF) ve švýcarském Davosu má primát. Vůbec poprvé je tato událost napájení solární energii. Na střeše konferenčního centra v Davosu je umístěná solární elektrárna o výkonu 340 kWp, která je vybavena střídači a optimizéry SolarEdge.

SolarEdge New

Nejmodernější konferenční centrum v Davosu se rozhodlo pro SolarEdge, jelikož tato technologie nabízí špičkovou kvalitu ve své třídě. Solární panely obsahují komponenty pro optimalizaci a monitoring elektrárny, které garantují nejen vyšší výkon, ale i kontrolu celého systému.

Díky unikátním parametrům technologie SolarEdge tato elektrárna vyrobí až o 12% více elektřiny oproti tradičním systémům. Navíc, díky integrovanému systému MPPT (optimalizace sledování výkonu) přímo v panelech se výkon celé elektrány navýšil až o 10% díky tomu, že systém umožnil umístit na střeše více panelů. Kongresové centrum v Davosu bylo schopno umístit panely rovněž na střechu atria, což by nebylo možné s tradičním střídačem.

Naše společnost se rozhodla pro technologii SolarEdge, protože nabízí vysoce kvalitní infrastrukturu, prohlásil projektový manažér společnosti Urs Barandun. Tato vynikající technologii nabízí mnoho dalších výhod,  ke kterým patří menší vliv stínění na výkon a ochrana proti požáru.

Datum: 9.2.2014 | Rubrika: Solarninovinky.cz

Zdroj: Solarninovinky.cz