Solarninovinky.cz

Spojené státy se stanou největší solární velmocí

Tým analytiků Deutsche Bank, který vede přední expert na fotovoltaiku Vishal Shah, předpověděl, že instalovaný výkon solárních elektráren v USA do roku 2017 stoupne téměř na 50GW. V současnosti je instalovaná kapacita solárních elektráren v USA pouze 10 GW.

title=


Současným leadrem světového fotovoltaického trhu je Německo. Celkový výkon instalovaných solárních elektráren v Německu pohybuje kolem 35 GW. Nicméně, v Německu se očekává prudký pokles instalovaného výkonu ve fotovoltaice v následujících letech.

Podle analytiků Deutsche Bank je pravděpodobné, že v roce 2016-2017 bude celkový instalovaný výkon ve fotovoltaice v USA vyšší než v Německu. Příčinou prudkéhu růstu amerického fotovoltaického trhu je skutečnost, že řadu jižních států v USA již dosáhla grid-parity. To znamená, že výroba solární elektřiny je pro zákazníky levnější, než dodávky ze sítě.

Dalším důvodem pro prudký budoucí růst amerického fotovoltaického trhu je změna daňových pobídek pro fotovoltaiku, která nastane od roku 2016. V té dobu dojde k poklesu v daňových úlevách pro instalaci fotovoltaických elektráren v USA.

Podle informací analytiků se očekává, že rok 2015 bude představovat bod zlomu pro fotovoltaiku v USA. V této době více než 80% území USA dosáhne grid parity.
 

Datum: 25.11.2013 | Rubrika: Solarninovinky.cz

Zdroj: Solarninovinky.cz