Solarninovinky.cz

Další čínský solární gigant LDK Solar je blízko bankrotu

Čínská společnost LDK Solar, která patří k předním vertikálně integrovaným výrobcům fotovoltaických produktů, oznámila, že kvůli problémům se svým cashflow nebude moci vyplatit plné platby majitelům firemních dluhopisů ve výši 23,8 milionu dolarů. 

title=


Do podobných problémů se nedávno dostala i čínská společnost Suntech, která kráce poté ohlásila bankrot. LDK Solar se nyní snaží vyjednávat odklad plateb dluhopisů se dvěmi největšími držiteli v hodnotě 16,50 milionu dolarů.

LDK Solar se již více než 2 roky pohybuje ve velikých ztrátách a dokonce v minulosti přestala platit faktury svým dodavatelům solárních technologií. Následně ji lokální čínská vláda v provincii Xinyu ve východní Číně poskytla státní pomoc ve výši 80 milionů USD na úhradu jejich dluhů.

LDK Solar je v současnosti největším světovým výrobcem waferů (křemíkových destiček používaných k výrobě solárních panelů). Společnost dále vyrábí  mono a polykrystalické solární panely a je aktivní v oblasti develolpmentu utilitních solárních projektů.

Datum: 3.5.2013 | Rubrika: Solarninovinky.cz

Zdroj: Solarninovinky.cz