Solarninovinky.cz

Bývala šéfka CZEPHO Musilová posiluje PHOTON ENERGY

Společnost Photon Energy přivítala do svého týmu bývalou ředitelku České fotovoltaické průmyslové asociace Zuzanu Musilovou. Do globální společnosti s českými kořeny nastoupila na pozici Business Development Manager, kde bude mít na starosti zejména rozvoj divize Photon Energy Operations, která se zabývá problematikou správného provozování fotovoltaických elektráren.

title=

Musilová se ve společnosti zaměří zejména na šíření znalosti a respektování zásad správného provozu fotovoltaických elektráren ve světě. 

Může při tom čerpat ze svých bohatých zkušeností v oblasti energetiky. Zuzana Musilová působila dříve jako ředitelka České fotovoltaické průmyslové asociace (CZEPHO), kterou pomohla vybudovat a zasadila se o stabilizaci podmínek ve fotovoltaickém sektoru. 
 
Tento krok je logickým pokračováním mé dosavadní práce v Asociaci, vysvětluje Zuzana Musilová. Fotovoltaika se může v České republice dlouhodobě rozvíjet a etablovat po boku tradičních zdrojů energie, jenom pokud budeme neúnavně zlepšovat kvalitu výstavby elektráren a naučíme se je správně udržovat, doplňuje Musilová.

V České republice je podle Musilové velká řada instalací, které z důvodů chyb v instalaci či špatné údržby zdaleka nedosahují předpokládané výroby. Photon Energy Operations přináší specifické know-how, jak minimalizacovat ekonomické ztráty v průběhu životnosti elektrárny díky včasné identifikaci a předcházení problémům.

Photon Energy má unikátní znalosti a zkušenosti v oblasti výstavby a správného provozování fotovoltaických elektráren. Od jejího založení v roce 2008 postavila elektrárny o výkonu 50 MWp v pěti zemí na dvou kontinentech.

Pevně věřím, že se tyto zkušenosti podaří přenést v širší míře i na český trh a do budoucna se nebudou muset provozovatelé fotovoltaických elektráren bát výpadků či poklesu výkonu v důsledku poruch, kterým bylo možné předejít preventivní údržbou nebo správným provozováním
, komentuje Zuzana Musilová.

Datum: 23.12.2014 | Rubrika: Solarninovinky.cz

Zdroj: Solarninovinky.cz