Solarninovinky.cz

Soleg: Výhradní distributor FV panelů od Canadian Solar pro střední a východní Evropu

Soleg s.r.o. je stabilním a perspektivním velkoobchodem s fotovoltaikou v Česku. Je zdravě se rozvíjející firmou a je dobrým partnerem pro dodavatelské i odběratelské firmy. To neuniklo ani zástupcům firmy Canadian Solar v Evropě a proto se stal Soleg od roku 2014 výhradním distributorem fotovoltaických panelů této firmy pro střední a východní Evropu.

Soleg

Na základě své práce a v souvislosti se změnami v organizační struktuře v Canadian Solar jako dodavatele a výrobce fotovoltaických panelů se podařilo firmě Soleg pozici výhradního distributora pro tuto oblast získat.

Je to pro nás odměna za dosažené úspěchy v prodeji fotovoltaických panelů v předešlých letech. Soleg tak bude držet skladovou zásobu panelů a bude zajišťovat prodej nejen na území ČR, ale bude dodávat na trhy v Polsku, Slovensku,  Maďarsku, Chorvatsku, Itálii i na Balkáně, říká ing. Malán.

Vzápětí Malán dodává: Vzhledem k tomu, že legislativní prostředí v České republice znamená hluboký propad instalací v ČR a věříme, že jen přechodný, pomůže nám tato exkluzivní spolupráce udržet vytvořená pracovní místa v naší společnosti a tím i zesílit její stabilitu v tomto tržním segmentu.“

„Věříme, že v průběhu letošního roku budou opět vytvořeny legislativní předpoklady pro instalování fotovoltaických panelů na střechy rodinných domů a že opět dojde k oživení domácího trhu. Celá fotovoltaická veřejnost vkládá naděje do zavedení tzv. Net-Meteringu. Informací a rozborů jeho užitečnosti proběhlo tiskem i na internetových médiích dost. Přesto si myslíme, že si stále zaslouží pozornost a je třeba o něm mluvit a diskutovat, protože může být přínosem nejen pro obyčejné domácnosti, ale i pro stát. Rodině se určitě vyplatí mít svou FV elektrárnu na střeše svého domu, a vyrábět si elektrickou energii pro sebe. A případnou nadprodukci, zjednodušeně řečeno, započítat s odběrem ze sítě a dostat se tak na co nejmenší účet za elektřinu. Co tomu chybí je legislativa a vůle státu se touto problematikou zabývat,“ uzavřel Malán.

Datum: 23.10.2014 | Rubrika: Solarninovinky.cz

Zdroj: Solarninovinky.cz