Solarninovinky.cz

Conergy pokračuje ve svých obchodních aktivitách. Navzdory potížím mateřské společnosti v Německu

Německá fotovoltaická skupina Conergy Group vyhlásíla platební neschopnost. Oznámila to centrála společnosti, která k hamburskému soudu zároveň podala žádost o zahájení insolvenčního řízení. 

title=


Podle sdělení Conergy AG se však vyhlášení insolvence netýká společností Conergy Deutschland GmbH, která je odpovědná za distribuci v Německu a dalších zemích jako je Česká republika, Dánsko, Rakousko, Benelux a USA. Tyto dceřinné společnosti Conergy pokračují dále v běžné provozní činnosti bez omezení.

Společnost podle agentury DPA uvedla, že důvodem kroku je nečekané zpoždění platby z velkého projektu v zahraničí.

Podle zdrojů agentury Reuters se Conergy chystá v blízké době uzavřít dohodu, která by umožnila asijskému investorovi převzít velký podíl ve firmě. Společnost doufá, že se jí za současné situace podaří v aktivitách pokračovat prostřednictvím investora.

Podobným vývojem prošly v nedávné minulosti i další němeční solární giganti, jako je společnost Q-Cells nebo Solon. V důsledku krize ve fotovoltaice ohlásily insolvenci, avšak během krátké době tyto společnosti ovládli zahraniční investoři z Číny a Arábie, které je dále následně úspěšně restrukturalizovaly.

Conergy, která byla kdysi největší evropskou solární skupinou, v současnosti zaměstnává kolem 1200 lidí. Loni měla tržby skoro půl miliardy eur. Conergy působí také v České republice.

Datum: 14.9.2014 | Rubrika: Solarninovinky.cz

Zdroj: Solarninovinky.cz