Solarninovinky.cz

Nečekaný propad fotovoltaiky v Německu v roce 2013. Je Energiewende v ohrožení?

Německá asociace solárního průmyslu BSW – Solar včera oznámila, že instalovaný výkon nových fotovoltaických elektráren v Německu v loňském roce klesl o 55 procent.  BSW v této souvislosti varovala, že je ohrožená Energiewende, tj. přechod z tradiční energetiky na využívání obnovinitelnýných zdrojů energie.

title=


Solární asociace varuje před další zhroucení trhu  a v této souvislosti  vyzvala německou vládu, aby přehodnotila tempo poklesu podpory pro fotovoltaiku.Podle BSW – Solar cena solární energie klesla o 25% během posledních dvou let, zatímco podpora pro fotovoltaiku byla snížena o více než polovinu. 

Německo v roce 2012  instalovalo 7,6 GW nových solárních zdrojů. Loňský přírůstek instalované kapacity solárních elektráren činil pouze 3,6 GW.

Celkový výkon solárních elektráren v Německu koncem minulého roku dosáhl 35,7 gigawattu. Fotovoltaika přispěla loni k celoněmecké produkci elektrické energie jen pěti procenty. BSW-Solar věří, že do roku 2020 budou solární zdroje přispívat k energetické produkci deseti procenty a cíl 20 procent do roku 2030 považuje stále za reálný.

Datum: 24.7.2014 | Rubrika: Solarninovinky.cz

Zdroj: Solarninovinky.cz