Solarninovinky.cz

Seminář: Fotovoltaické systémy v architektuře pasivních domů aneb cesta k soběstačnosti již otevírá dveře!

Jak výhodné je osazovat pasivní domy fotovoltaikou? Jaké jsou aktuální možnosti fasádních a střešních panelů? Které trendy jsou obzvláště výhodné pro pasivní domy? To a mnohem víc se dozvíte na semináři „Fotovoltaické systémy v architektuře pasivních domů“, který pořádá Centrum pasivního domu ve spolupráci se společností Solartec, s.r.o..

Pasívní domy

Vstup je zdarma. Počet míst je ale omezený, proto se registrujte co nejdříve!

Přihlaste se na seminář o využití fotovoltaiky v architektuře pasivních domů! Seminář pořádá Centrum pasivního domu ve spolupráci se společností Solartec, s.r.o.

Termín:
28. února 2014
Místo: Fakulta stavební ČVUT Praha, posluchárna C 217, Thákurova 7, Praha
Vstupné: zdarma, registrace nutná
 
Podrobný program

• 9:00 – 9:10 Přivítání účastníků za pořadatele CPD, seznámení s programem (Jan Bárta, Centrum pasivního domu)

• 9.10 – 9.25 Proč osazovat pasivní domy obnovitelnými zdroji (Aleš Brotánek)

• 9.25 – 10:30 Projekt PD v Černošicích a otázky a odpovědi k instalaci fasádních FV panelů (Aleš Brotánek + investor, Radim Bařinka, Solartec, s.r.o.)
Možnosti užití fasádních a střešních FV panelů, vlastnosti a nejnovější trendy vývoje i jejich estetické, energetické a ekonomické využití

• 10.30 – 10.45 Přestávka

• 10.45 – 11.45 Technické a další aspekty při integraci FV panelů do architektury (Radim Bařinka, Solartec, s.r.o.)

Příspěvek se zabývá možnostmi využití fotovoltaiky v architektonických aplikacích. Pozornost bude věnovaná základním aspektům využívání sluneční záření pro výrobu elektrické energie ve vztahu k budovám, typologie krystalických křemíkových solárních článků a fotovoltaických modulů s ohledem na strukturu, funkční vlastnosti a vzhled. Důležitým aspektem je způsob montáže fotovoltaických modulů do obvodových konstrukcí budov (případně na ně).

Dále bude pozornost věnována způsobům zapojení FV systémů v objektech, možnostem využití vyrobené elektrické energie a legislativním a technickým předpisům, které se vztahují k fotovoltaice instalované v rámci budov. Zmíněné budou rovněž ekonomické aspekty zřizování a provozování fotovoltaických systému v budovách. Na závěr budou uvedeny případové studie realizovaných a připravovaných projektů.

• 11.45 – 12.15 Prohlídka barevných vzorků a porovnání se současnou instalací staršího osazení FV panelů na střeše ČVUT (Radim Bařinka, Solartec, s.r.o., zástupce ČVUT)

• 12.15 – 13.00 Přestávka na oběd

• 13.00 – 14.20 Projekt skladu velkoobchodu COUNTRY LIFE-Nenačovice (Aleš Brotánek + investor, Michal Čermák (ProTrea s.r.o) a zástupce VAE střešní systémy s.r.o.)

Otázky a odpovědi k integraci FV systémem VAESOLAR na střešní zvlněnou foliovou krytinu objektu, plánování a realizace FV elektráren, výpočty výkonů dynamicky orientované zvlněné plochy směrem k obloze, hydroizolační střešní pásy VAEPLAN na bázi polymerů VAE a FV systému VAEPLAN SOLAR-s nalepeným tenkovrstvým FV systémem UNI SOLAR a jejich estetické, energetické a ekonomické využití.
 
 Na seminář se můžete přihlásit ZDE

Datum: 18.7.2014 | Rubrika: Solarninovinky.cz

Zdroj: Solarninovinky.cz