Solarninovinky.cz

Energetická revoluce pro domácnosti přichází. Proč se systémy „Plug & Save“ stávají hitem?

title=Nový typ fotovoltaického systému Plug & Save od brittské společnosti Sun Invention Ltd. které vešly do povědomí dokumentárním filmem Život s energetickou konverzí, bude nyní nabízen také ve Švýcarsku.

Jak funguje FV systém do zásuvky? 

Tyto jednoduché fotovoltaické systémy na bázi Plug & Save (v překladu Zapojte do sítě a ušetřete”) představují jednoduchou fotovoltaickou instalaci pro domácnosti, které si umístí například několik panelů na balkón bytu nebo na terasu či garáž. Celé zařízení se pak rovnou zapojí do zásuvky, a tím je instalace fotovoltaické elektrárny dokončena. Solární energie je dodávána přímo do domovní sítě pomocí běžné zásuvky

Plug & Save systém je vhodný pro majitele domů i pro nájemce. Fotovoltaický panel s vestavěným měničem a řídící jednotkou je k dispozici samostatně nebo s integrovaným akumulátorem.

Několik panelů je možné kombinovat do jednoho systému, elektřinu lze dodávat pomocí  přes normální zásuvku do domovní sítě. Tímto způsobem může každý občan profitovat z energetické revulace.

Obzláště oblíbené je upevnění Plug & Save solárních systémů na balkón nebo jejich umístění na garáž. Podle typu a velikosti systému typu Plug & Save je možné pokrýt asi čtvrtinu spotřeby elektřiny v průměrné domácnosti.

Distribuce se rozšiřuje po Evropě

Tyto systému se již prodávají ve Velké Británii a pomulu se rozšířují do dalších zemí EU. Za tímto účelem firma založila ve městě Luzern vlastní společnost, Sun Invention Switzerland GmbH, která bude distribuovat tyto produkty ve Švýcarsku, Itálii a Lichtnštejnsko.

Jsme ohromeni ohlasem, kterého se dostává solárním panelům Plug & Save ve Švýcarsku, říká Bärti Schnieper, ředitel švýcarské společnosti. Švýcarská spolková vláda právě podpořila parlamentní iniciativu, která předpokládá od roku 2014 jednorázovou investiční podporu ve výši 30% pro malé PV-elektrárny do 10 kW, jakož i zakotvení podpory vlastní spotřeby do zákona.

Datum: 15.5.2013 | Rubrika: Solarninovinky.cz

Zdroj: Solarninovinky.cz